Bruce Lee's Jeet Kune Do

Jeet Kune Do, vertaald als ''De Weg van de Onderscheppende Vuist'', is een combat systeem die in de jaren '60 is ontwikkeld door Bruce Lee. JKD is een niet-klassieke, niet traditionele, vechtkunst met een sterke basis vanuit het Wing Chun Gung Fu, Schermen en Westers Boksen. Gebaseerd op de principes van simpliciteit, realiteit en individualiteit.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Jeet Kune Do geen sport, maar een zeer geavanceerde
en uiterst effectieve verdedigingssysteem. Het streeft naar een niet-klassieke benadering en stimuleert de beoefenaar om zijn eigen vechtstijl voortdurend aan te passen en te ontwikkelen op basis van eigen sterkte, zwakte en persoonlijke voorkeuren.

Bruce Lee beschouwde Jeet Kune Do als een proces van constante zoektocht en groei, en niet als een vaststaande stijl. Het systeem is vrij van rituelen en is ontwikkeld voor zelfverdediging op straat.

Het buitengewone aspect van Jeet Kune Do vinden we in de simpliciteit. Jeet Kune Do is de simpele
en directe expressie van een beoefenaar, met een minimaal gebruik van bewegingen en energie.
Jeet Kune Do doet niet aan geforceerde en onnatuurlijke bewegingen en complexiteit, elementen die de mens er vaak onnodig aan toevoegt. Het focust zich op de natuurlijke reflexen van de mens en hoe men zo simpel, direct en efficiënt kan handelen op het moment dat het nodig is.

‘’I cannot teach you. Only help to explore yourself’’
- Bruce Lee  

Bruce Lee

Cardio Combat Boxing

Boksen

Cardio Combat Boxing combineert elementen uit het boksen samen met een full-body workout waarbij je op een leuke en uitdagende manier aan je conditie kunt werken. Boksen is een sport waar veel grootheden uit voort zijn gekomen, waaronder Muhammad Ali en Mike Tyson. Bij boksen gebruik je niet alleen je armen bij het stoten en bij het verdedigen, maar ook om bijvoorbeeld te ontwijken of om te ontsnappen. Daarnaast moet je onderlichaam ook flink aan de bak.

Cardio Combat Boxing is een intensieve full-body workout. Je kunt gemakkelijk 750 tot 900 calorieën per uur verbranden door de intensieve interval trainingen! CCB helpt bij stressvermindering, vergroot je zelfvertrouwen en maakt je mentaal fit.

Binnen het boksen duurt een ronde 3 minuten, vervolgens één minuut rust. Wij hanteren dezelfde structuur binnen de trainingen. Door deze interval zul je zelfs tot 3 uur na de training nog calorieën verbranden! Dit wordt ook wel het ‘After Burn’-effect genoemd. CCB is de ideale training wanneer je aan je conditie wilt werken, een aantal kilo’s wilt afvallen en waarbij je ook boksen onder de knie krijgt.

Cardio Combat Boxing is een ware full-body workout waarin je al jouw kracht en energie kwijt kunt!

Wing Chun

Wing Chun Kung Fu is een vechtkunst die oorspronkelijk uit China komt, specifiek uit het zuiden van China. Het legt de nadruk op close-range gevechten, snelle aanvallen en efficiënt gebruik van energie.

Het is ontworpen om de aanval van een tegenstander te neutraliseren door middel van gelijktijdig te verdedigen en een tegenaanval in te zetten. Wing Chun is gecreëerd door de boeddhistische non Ng Mui, die zei dat ze de stijl heeft ontwikkeld om zichzelf te verdedigen tegen een plaatselijke pestkop.

Het systeem staat bekend om zijn praktische aard, recht-toe-recht-aan en efficiëntie van beweging. Het is gebaseerd op het idee om de kracht van de tegenstander tegen hem te gebruiken en maakt gebruik van technieken zoals stoten, trappen, locks en drukpunten. Evenals de ontwikkeling van ‘Chi’.

Op dit moment bestaan onze groepslessen uit Jeet Kune Do en Cardio Combat Boxing. Wing Chun kan gevolgd worden tijdens een privé training.

Wing Chun